Tunas su traškiais kopūstais

Tunas su traškiais kopūstais

JUMS REIKĖS

  • 200 g grikių
  • 50 g bolivinės balandos
  • 20 vnt kopūstų lapų
  • 4 vnt morkų
  • 1 svogūno
  • saujos daigų
  • skardinės puikios geltonuodegio tuno mėsos

Šiandien mes paruošime kažką tikrai sveiko

30 minučių
4 porcijos

1/

Išvirkite grikius su bolivinės balandos sėklomis (pasirinkite norimą spalvą). Nulupkite viršutinius kopūsto lapus ir virkite. Virkite apie 7 minutes, tada atvėsinkite po šaltu vandeniu, kad kopūstai išliktų gražios žalios spalvos ir liktų traškūs. Pakepinkite svogūną nedideliame sviesto ar aliejaus kiekyje. Kartu su jais trumpai patroškinkite morkų gabalėlius.

2/

Viską sumaišykite, įberkite druskos, pipirų ir patiekite į lėkštę su tuno gabaliukais. Papuoškite daigais. Priklausomai nuo porcijos dydžio ši itin sveika bomba tiks pietums ar gausiam užkandžiui.

Gero apetito!